• Steinbeisser’s Experimental Gastronomy 8 april 2019

  Steinbeisser’s Experimental Gastronomy

  Op 14, 15 en 16 juni halen Steinbeisser en Vereniging Hendrick de Keyser de Aziatische topchef André Chiang naar Amsterdam.

  Op 14, 15 en 16 juni halen Steinbeisser en Vereniging Hendrick de Keyser de Aziatische topchef André Chiang naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Chef André Chiang creëert een speciaal biologisch plantaardige tasting menu in samenwerking met vijftien kunstenaars die voor deze gelegenheid het onconventioneel servies en bestek gaan ontwikkelen. Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht.

  Zie hier de link voor meer info

   

  André Chiang
  André Chiang is één van de meest getalenteerde, gedreven en competitieve koks ter wereld. Al gedurende de hele loop van zijn bijna 30-jarige carrière zoekt hij naar perfectie. Hij werd onlangs bekroond met de Lifetime Achievement Award en zijn fameuze Restaurant André bereikte No.2 in Asia’s 50 Best Restaurants, No.14 in The World’s 50 Best Restaurants en 2 Michelinsterren. Chef André heeft onderzocht hoe ons vermogen om voedsel te proeven wordt beïnvloed door ons geheugen, de persoonlijke ervaringen die we in de loop van de tijd opdoen. Dit heeft ertoe geleid dat hij het culinaire principe – Octaphilosophy – heeft ontwikkeld op basis van acht hoofdkenmerken: Unique, Texture, Memory, Pure, Terroir, Salt, South en Artisan, de ruggengraat van zijn creatieve proces. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een plantaardig (vegan) menu volledig gemaakt met ingrediënten afkomstig van biologische en biodynamische producenten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

   

  Experimental Gastronomy
  Waarom eten wij zoals wij eten en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren vijftien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe vormen van bestek en servies die de conventies van dineren doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, katoen, metaal, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. De stukken zijn exclusief te koop tijdens de diners en op jouwstore.com.

   

  De kunstenaars
  Bestek: Jaydan Moore, Rachael Colley, Stian Korntved Ruud en Suzanne Bernhardt.
  Servies: Adam Knoche, Elwy Schutten, Felicia Mülbaier, Irina Razumovskaya, Marga Kirbis, Myung Urso, Nick Weddell, Nuala Clooney & Kaye Winwood en Selen Ozus.

   

  De locatie en samenwerking
  Het Gemeenlandshuis is een van de bijzondere locaties die Vereniging Hendrick de Keyser bewaart voor de toekomst en toegankelijk maakt. Omringd door water, met de oprukkende stad op de achtergrond: het statige Gemeenlandshuis Amsterdam lijkt gemaakt voor het culinaire experiment van Steinbeisser. Waar eens de dijkgraven vergaderden, worden bezoekers nu uitgenodigd zich thuis te voelen in een decor wat we vooral nog uit films kennen. Al je zintuigen worden geprikkeld bij deze kruisbestuiving van gastronomie, kunst, design en architectuur. Van der Kroft Rentalwerkt met Steinbeisser in dit project samen vanuit de aspiratie onconventionele food concepten en creatieve presentaties te willen stimuleren. Geïnteresseerd in en geïnspireerd door ‘out of the box’ denkende kunstenaars draagt Van der Kroft Rental het Steinbeisser evenement een warm hart toe.

   

  Reservering

  • Prijs: acht-gangen tasting menu inclusief alcohol of alcoholvrij drankarrangement € 175
  • Datum: vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019, 18:30 uur
  • Locatie: Gemeenlandshuis, Diemerzeedijk 27, 1095 KK Amsterdam. Het Gemeenlandshuis is goed bereikbaar zowel met het fiets als met de auto en openbaar vervoer.
  • Reservering: svp email naar info@steinbeisser.org
  • We houden graag rekening met dieetwensen en allergieën. Deze kunt u bij de reservering aangeven.

   

   

ニュースの概要に戻る


    
  
内容
内容
内容
内容
今すぐサインアップ
この機能をご利用いただくには、ログインしてください!

今すぐ登録し、プラットフォームの一部であります。
Top