• In dit netwerk is altijd wel iemand die voorrang weet te regelen 30 juni 2017

  In dit netwerk is altijd wel iemand die voorrang weet te regelen

  PAROOL- Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: launch Pearlcard van FCN.


  FCN-founder Merlin Melles: 'Ik maak iedereen heel blij.' Met Maureen Wit-Josef en Theo Wit van B-Spoken. © Schuim
   

  Binnenkort vlieg ik met mijn zonen naar Griekenland en ik, tegen de twee meter, zou best wat extra beenruimte willen, bij de nooduitgang bijvoorbeeld, maar ja, regel het maar eens.

  Dus ik ben duidelijk geen lid van FCN, het Founders Carbon Network, een high-end businessclub, vooral dat high-end is prachtig, ze laten maar vijfhonderd leden toe. Denk: Marcel Boekhoorn, Ronald Kahn, Edwin van der Sar.

  Stel, je zoekt nog een kaartje voor Adele, komend weekend in Londen, en meteen een leuk hotelletje erbij. Of twee stoeltjes voor een uitverkochte Europa Cup finale, een fijn plekje vooraan bij de Formule 1.

  In dit netwerk is er altijd wel iemand die voorrang bij een Michelinrestaurant weet te regelen en als pleziertje terug regel jij een trouwlocatie op het dak van Carré, het is maar een voorbeeld. Een snelle cardiocheck, mammografie of second opinion en als het moet een opname binnen een paar dagen.

  Het heet de gunfactor. Of: een echte business-familie.

  Ik mag mee-eten, zeven gangen want zo gaat dat, en dat allemaal op de zeventiende verdieping van de A'dam Toren, tussen de mannen en vrouwen die dressed zijn to impress en in een airco die wel wat hoger kon.

  Ik slenter rond, als een echte netwerker en maak praatjes hier en daar.
  "Iedereen is zo lekker normaal."
  "Het gaat hier niet alleen om nemen, maar ook echt om geven."
  "Het doel is wel, daar zijn ze heel eerlijk in, meer omzet maken."
  "Van het een komt het ander."
  "Ik ga weer even verder handjes schudden."

  Fascinerend systeem ook. Van de vijfhonderd leden worden er elk jaar vijftig ververst. Die keuze is aan FCN-opperhoofd Merlin Melles. Toch even polsen hoe die selectie gaat.

  "Gooi uit die jas! We zijn hier lekker los met elkaar."

  Met de vertrekkers gaat het altijd in goed overleg. "Ze zijn zo dankbaar, zo blij, zo gezellig. En ze blijven omringd door een goed netwerk, want ze krijgen allemaal de Pearlcard."

  Hoeveel zijn er daar van dan? "Duizenden. Nou goed, tienduizenden, maar dat staat zo. Ik ben heel modest."

  Laatst nog, mooi voorbeeld. Een man, geen namen, vergeet zijn trouwdag. Hij is net met zijn vrouw op weg naar Dubai en belt Melles. Die vraagt alleen: wat is je budget?
  En even later op Schiphol kan hij zo bij Gassan Diamonds binnenwandelen, even face recognition, en dan er ligt wat leuks klaar voor zijn vrouw. Van harte, schat, verrassing!

  "Dat krijgt niemand voor elkaar, alleen wij."

  Een tijdje later vaart het pontje weg, gewoon, vlak voor mijn neus.


  Dirk Lubbers en Nanne van der Leer van Heineken Experience (hold the product!) en Daniël Frankenhuis, van cateraar Yvey en winnaar van de jaarlijkse award. © Schuim


  Simon Raedts (Vastgoedfonds Nederland), Remt Melles (Hockey Republic), Jacco Goossens (Gassan Diamonds) en Yves Gijrath (Masters of LXRY). © Schuim
   


  John Rietdijk en Chanine Steffers van Primedinners, die zelfs in Mongolië en Kazachstan nog een sterren­restaurant voor je regelen. © Schuim


  Xander de Buisonjé, interieurarchitect Mariska Jagt, Cara Tindemans (Tindemans Translation), Isabelle Bruggenkamp (Icara), Lonneke Timmermans (SmeetsGijbels). © Schuim


  Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: 'Hij is mijn chauffeur. En parttime acteur.' Dirk Zeelenberg: 'Én trouwambtenaar.' © Schuim
   

 Voltar para visão geral de notícias


    
  
 conteúdo
 conteúdo
 conteúdo
 conteúdo
 Inscreva-se agora
 Para esta função você precisa estar logado!

Entre e faça parte desta plataforma única.
Top